Учениците от V до XII клас задължително да бъдат с маски

...
Учениците от V до XII клас задължително да бъдат с маски
Коментари Харесай

Маските задължителни за учениците, за малките - силно препоръчителни |

Учениците от V до XII клас наложително да бъдат с маски в образователно време, а за дребните да са мощно целесъобразни. Около тези предложение са се обединили синдикати, шефове на учебни заведения и специалисти от министерството на образованието и науките.

Това заяви във Facebook Диян Стаматов, директор на столичното 119-о учебно заведение, който е и ръководител на Съюза на работодателите в системата на междинното обучение.

Предвижда се в анекс на груповия трудов контракт да има опция да се употребяват в допълнение 10 дни отпуск за педагогическите експерти и чиновниците в просветителните институции, прекарали COVID-19. 

Планира се продължаването на образователните занятия да бъдат с местни решения на общинските и регионални щабовете и РЗИ и чак по-късно решения да могат да се взимат и от учебните заведения.

Предложенията, към които са се обединили през днешния ден, ще бъдат административно синхронизирани като решение от МОН, твърди Стаматов.

В заповедта на министъра ще има изключения, които ще са за децата с разнообразни болести, за които носенето на маска е изключително нездравословно, написа уеб сайтът. 

Образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че нулева образователна година няма да има, само че се разисква към този момент, когато са в клас, като и сега някои учебни заведения вкарват такава мярка. Според него маските би трябвало да са наложителни в час за учениците след IV клас. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР